Zajtrk - najpomembnejši del dneva

Hejla!

Danes sem se malo spomnila srednješolskih dni, ko sem se vsak dan zjutraj z mamo dobesedno prepirala, da ne bom jedla zajtrka, ker mi ne paše in nisem lačna. Do trenutka, da sem pa dejansko prispela zjutraj na srednjo šolo, pa sem bila že lačna, kar pa je nekak normalno. In kaj sem naredila? Šla sem do prvega avtomata po čokoladico. Toliko o takratnem zdravem življenju. Še zdaj ko sem na faksu velikokrat zagledam srednješolke in srednješolce, ko pridejo iz bližnje srednje šole in gredo direktno v pekarno. Doma pa niso lačni ne... 😊 

Priznam, še zdaj se mi zgodi, da enostavno zamujam in ne morem doma jest, zato pa potem na hitro nekaj vzamem v pekarni. Vseeno pa mislim, da se premalo ljudi zaveda, kako pomemben je zajtrk in da si čas za zajtrk enostavno moreš zjutraj vzet. Velikokrat se zgodi, da razmišljamo o tem, koliko časa bomo lahko spali. Seveda tudi meni odgovarja, da spim največ kar se da, se pa v svojo jutranjo rutino trudim nujno vključiti zajtrk, saj je zeloooo pomemben. 

Če se spopadaš zjutraj z občutkom, da ne moreš dati v sebe niti grižljaja, se poskušaj prepričati, da mogoče na začetku zjutraj ješ nekaj, kar imaš najraje. Na začetku začni z malimi količinami in jih povečuj. Verjemi, na koncu boš zjutraj lačen/a kot volk. 😉

Moji predlogi za hiter jutranji zajtrk:
- najljubši "musliji" v mleku ali jogurtu,
- sadje ali "smuti",
- vaflji ali palačinke (maso si pripraviš dan prej in jo daš v hladilnik),
- umešana jajčka s slanino in sirom (lahko tudi brez),
- jutranji piškoti (iz polnozrnatih žitaric z različnimi okusi),
- kos kruha z sirom in pršutom, 
- solata (paradižnik, kumarice, sir, paprika).

Pazi, da v zajtrk vključiš vitamine, vlaknine in pa nekaj, kar ti bo dalo energijo za začetek produktivnega dne. Jaz imam rada zjutraj ob zajtrku tudi kakšen 100% sadni sok (pomaranča, jabolka, hruška), saj se tako posladkam, obenem pa dobim potrebne vitamine, ki nam jih tako primanjkuje zaradi prehitrega tempa življenja in večinoma neprimerne prehrane. 

Najbolj pomembno pa je, da si zajtrk narediš tak, kot hočeš, da bi bil tvoj celoten dan: hranljiv, poln energije in tudi rahlo sladek 😍😉 Upam, da jutri delovni teden začneš z kakšnim mojim na svetom za zajtrk. Se beremo naslednjič, ko bo spet čas za kakšno lepotno temo.

Do takrat pa,
lepo se imej in veliko se smej,


Marina

Komentarji

Priljubljene objave