Make up za suho kožo

Hejla!

Danes še sledi zadnja objava v sklopu nege suhe kože. Najprej sem vam predstavila samo nego kože, zatem nego las, zdaj pa sledi še make up, ki je primeren za suho kožo. V ta namen sem naredila dnevni make up. Če zdaj prvič bereš ta sklop beauty objav, ti priporočam, da prebereš še objavi Skin care rutina za suho kožo in Hair care rutina za suhe lase.

Jaz si pred nanosom make upa nanesem samo eno vlažilno kremo v tankem sloju, da nahranim svojo kožo. Danes sem uporabila vlažilno dnevno kremo od Afrodite z arganovim oljem, ker je občutek na koži potem fenomenalen in zelo lepo diši.


Nato nanesem puder (uporabila sem Revlonov Nearly naked v odtenku 130, sem pa jaz drugače med najbolj svetlimi toni polti) z kabuki čopičem. Pri izbiri podlage moraš paziti, da ni pretežka, saj potem kožo dodatno zapre, kar pri suhi koži ne želimo. Prav tako pa moreš zelo pazit, da si po slučaju ne nabaviš podlage namenjene mastni koži, saj je učinek na koži še dodatno suh, hitro pa se ti podlaga dobesedno skrha v nekakšne luskice na obrazu zaradi prevelike suhosti.


Pod oči in na predele osvetlitve sem nato nanesla korektor (Essence 16h stay all day, long-lasting concealer v odtenku 10 natural beige) z Essence gobico, ki sem jo dobila v adventnem koledarju. Ker imam res zelo močno vidne podočnjake (tudi če spim dovolj) pod oči za fiksacijo korektorja nanesem še malo suhega pudra (Essence stay all day 12 h, longlasting powder), drugje pa z suhimi produkti ne pretiravam, ker se na suhi koži kremni produkti zelo dobro obnesejo in zdržijo brez fiksacije ure. Če pa mogoče veš, da imaš na T področju čez dan vseeno rahlo mastno kožo (pri meni se to ne dogaja), pa nanesi res samo na te predele samo malo setting powder, da se bo podlaga na teh predelih obdržala dlje.

Nato sem uporabila bronzer (Catrice Sun gloww matt bronzing povder v odtenku medium skin) na predele, ki sem jih želela rahlo zatemniti. Na vrh ličnic in pod lok obrvi pa sem nanesla osvetljevalec (Catrice High glow highlighting powder strobing glow v odtenku 010 light infusion) za malo zdravega leska, s tem da za dnevni videz z njim ne pretiravam. Tudi tukaj velja, da je treba pazit z nanosom suhih produktov v malih količinah, saj imajo lahko po nekaj urah efekt lusk na obrazu.
Za obrvi vedno uporabim senčke za obrvi v dveh odtenkih (Essence Make me brow duo eyebrow powder v odtenku 01 mix it blonde), kjer temnejšo senčko nanesem na zunanje dele obrvi, bolj kot pa grem proti notranjosti, pa uporabljam svetlejšo senčko za obrvi, seveda pa tudi pazim, da jo fajn zabrišem, da ne nastane box videz obrvi. Za končen naraven videz uporabim tudi maskaro za obrvi, ki naredi obrvi zelo obstojne in jih tudi malenkost povdari (Essence Make me brow eyebrow gel mascara v odtenku soft browny brows. Včasih ko nimam veliko časa se ukvarjat z obrvi, potegnem čez njim samo malo z to maskaro in efekt temnejših obrvi in zato bolj povdarjenih se takoj opazi.

Na veke sem nato pred nanosom senčil nanesla primer za veke (Essence I love strobing highlighting eyeshadow base) ki poskrbi, da bodo senčke ostale na svojem mestu čez cel dan, prav tako pa poskrbi za osvetlitev predela pod obrvni, kar jih še dodatno poudari. Ta korak je zaradi suhe kože zelo zaželjen, saj s tem kože na vekah z nanosom senčk ne izsušiš.Za zasenčenje vek sem uporabila paletko (BH cosmetics Urban luxe 99 color eyeshadow palette), kjer sem uporabila nežne tone samo za povdarek oči. Na koncu sem pa nanesla maskaro (Essence I love extreme crazy volume mascara), ki naredi moje trepalnice res ekstremno dolge in povdari njihov volumen.
Na koncu sem ta dnevni videz zaključila z nanosom moje Essence long lasting lipstick, ki pa sem ti jo pokazala v prejšnji objavi, ki si jo lahko prebereš tukaj.

Končan dnevni videz

Upam da si v tej objavi uživala, vsekakor pa bodi pozorna v sredini tega tedna, saj pride še video na Youtube kanal.

Lepo se imej in veliko se smej,

Marina

Komentarji

Priljubljene objave