Recept za praznične vaflje

Hejla!

Imaš tudi ti dan, ko se ti noro zalušta nekaj sladkega in ne veš kaj si naj pripraviš, da ne bo polno samo polno sladkorja?

Za take trenutke si jaz pripravim vaflje, ampak po prirejenem receptu (spet sem malo eksperimentirala). 😁

Za pripravo vafljev rabiš:
- 80 g masla,
- 3 jajca
- čajno žlico rjavega nerafiniranega sladkorja
- 280 g polnozrnate pirine moke
- 4 dl polnomastnega mleka
- ščepec sode bikarbone
- mala žlička mletega cimeta

Najprej v skledo razbijem jajca, dodam sladkor in maslo. Maslo ne rabi bit raztopljeno. Vse troje zmešaš skupaj, dokler ne nastane gladka rahlo penasta masa. Nato počasi dodajaš moko in mleko in sproti mešaš (pazi, da ne nastanejo grudice zaradi moke). Ko je masa gladka primešaj še ščepec sode bikarbone in mlet cimet. Masa je tako pripravljena na peko. 

Jaz pečem vaflje v pekaču za vaflje, ker se mi zdi da so tako res najbolje spečeni  in zelo tanki. Kot sem prej omenila, ni straha da bi bili presladki, saj je dodanega čisto malo sladkorja in zato v okusu prevzame vlogo cimet. Tudi glede pirine moke te naj ne skrbi, ker vaflji-waffeln-osnovni-recept niso čisto nič manj mehki, ker je uporabljena polnozrnata pirina moka. 

Vafelj v pekaču 
Nikar te naj ne skrbi, če vaflji niso enakomerne oblike, saj se hitro lahko zgodi, da ne daš dovolj veliko merico mase v pekač. Vseeno so pa dobri ne? 😉

Če slučajno poskusiš ta recept, pod sliko označi #mdogodivscine, da lahko takoj ocenim, kako dobro ti je uspelo. 😉😍 Sledi mi tudi na Facebooku in Instagramu (desno zgoraj so povezave). 

Dober tek!! 

Lepo se imej in veliko se smej, 

MarinaKomentarji

Priljubljene objave