Last minute božično darilo

Hejla!

Danes je že 22.12, ne morem verjet kako hitro mine čas. Pa sem letos razmišljala, kaj vse bom naredila v decembru, kam vse šla, kak bom uživala te praznike. Ampak mine tako hitro, da se sploh ne zaveš, da je že pravzaprav skoraj konec leta. 

Jaz že po moje cel november vedno razmišljam, kaj bom komu podarila za božič, ampak dejansko samo razmišljam in raziskujem variante. Ponavadi pa se mi zgodi, da potem tako mine ta decembrski čas, da začnem dejansko nakupovati darila teden pred božičem ali še manj. Ja glede daril sem res zamudnik, ampak mislim, da mi je do sedaj uspelo še vedno poiskati nekaj zanimivega in dobrega. Morem reči, da imam tudi srečo (PRECEJ sreče).

Za vse takšne zamudnike kot sem jaz, sem v tem blogu združila vse nasvete, ki ti lahko pridejo prav ob nakupovanju darila zadnji moment. 

#1
Prvo pravilo, zadnji moment NIKOLI ampak res NIKOLI ne naročaj stvari preko spleta, razen če imaš možnost za osebni prevzem. Pošta okoli božiča vedno zamuja,. tako da raje kupi v trgovini darilo, ki ga potrebuješ. 

#2
Pazi, da tudi če kupuješ zadnje dneve, si prav prerazporediš čas kdaj boš šel dejansko iskat darilo. V mislih imam predvsem delovni čas trgovin v prihajajočih praznikih. Tako da se pozanimaj, kdaj kje delajo, da res še ta zadnji moment za darilo ne zamudiš, ker so pač zaprti. Kakšni večji shopping centri imajo po navadi cel december tudi ob nedeljah daljši delovni čas, tako da če ne gre drugače, takrat le ulovi odprte trgovine. 

#3
Če kupuješ za svojo punco, mamo, prijateljico, bo verjetno najbolje, da najprej zaviješ v kakšno drogerijo in se posvetuješ z prodajalko glede izbere kakšnega parfuma. S tem skoraj nikoli ne zgrešiš. Mogoče pa lahko malo pobrskaš po njeni "kolekciji" ličil in v drogeriji vprašaš po tej isti znamki in morebitni posebni liniji za božič. Verjemi, če bo special edition njene znamke, jo bo zelo razveselilo. Isto velja tudi za njeno najljubšo kozmetiko za nego kože in las. 

#4
Če kupuješ za fanta, očeta, prijatelja vedno pomisli prvo na to, kaj ima najbolj rad med alkoholom ali pa kakšno sladkarijo. V večini z posebnim pivom nikoli ne zgrešiš, če je le ljubitelj piva. Drugače pa kakšno posebno vino vedno vžge. Če je sladkosned preglej te police pri čokoladah, zdaj imaš polno izbire posebnih čokolad vseh znamk. Mogoče pa niti ne bi zgrešila, če bi pogledala v kakšno trgovino z oblačili in mu kupila kak božični pulover, seveda pa pazi, da ne zgleda preveč punčkasto (sej veš kaj mislim ne). No če pa si mu to vse že kupila, pa mogoče premisli, ali ti je kdaj omenil kar spotoma kaj takega, kar si res želi, pa se še ni uspel odločit za nakup (mogoče kakšna posebna ura). 

#5 
Če kupuješ za majhne otroke, pa še nisi niti starš, ja tej kategoriji je najtežje se mi zdi. V bistvu te otroke dobro poznaš, saj so verjetno družinski člani in jih dosti krat videvaš. Ampak kot starš si vseeno bolj pozoren na to, kaj ti otrok pove glede želja, kot samo tisti, ki ga obiskujejo. Mogoče najprej pomaga, da si dobro zapomniš, kaj že ima doma od igrač. Nič ni bolj neprijetno kot to, da prineseš isto igračo kot jo že otrok ima. Če nisi 100 % ali jo ima ali ne, raje ne kupi. Mogoče, če je še majhen otrok in ne bi rad vseeno kupoval preveč sladkarij (noben starš ni nad tem navdušen verjemi), raje obišči trgovino z otroškimi stvarmi (Baby center in Pikapolonica) in kupi darilne bone, s tem res ne moreš zgrešit. 

#6
Za konec pa še ena pomembna stvar. Ni nujno, da svojim najbližjim podariš nekaj zelo dragega. Verjemi, veseli bodo majhne stvari, predvsem pa tvojega obiska in pozornosti. Največ kar šteje v teh dneh, je preživet čas s svojimi najbližjimi, pa tudi če nimaš pripravljenega nobenega darila. Če spečeš domače piškote, bodo čisto veseli. 

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala pri zagati glede daril. Se beremo v nedeljo (ne pozabit prebrat bloga, mi bo dosti pomenilo).
Lepo se imej in veliko se smej,

Marina

Komentarji

Priljubljene objave