Božični Zagreb - družinski izlet

Hejla!

V soboto smo se odpravili v Zagreb na ogled božičnega sejma. Odpravili smo se komaj po kosilu, saj je do Zagreba dobra ura vožnje. Če si iz drugih koncev Slovenije je mogoče bolje, da si vzameš kar cel dan.

Mi smo parkirali v garažni hiši Cvjetni trg, je malo dražja ampak je najbližje centru mesta. Nad garažno hišo je shopping center, ki ima fuuul res fuuul dobrih trgovin, ki so vredne obiska. Iz shopping centra prideš na trg, kjer že lahko najdeš prve stojnice. Mi smo od tam zavili direktno po hribu navzgor, kjer smo najprej prišli do galerije Klovićevi dvori, nato pa do trga sv. Marka, parlamenta in  cerkve sv. Marka. Ta galerija je noro lepo okrašena, res pravi raj za naredit tono dobrih selfijev z najdražjimi, imajo pa tudi posebno smrekico, nad katero bodo boljše polovice zelo navdušene. 😍😍😍

Zatem smo se spustili do katedrale, kjer imajo tudi žive jaslice, verjetno zadnje dni pred božičem, ker mi smo naleteli samo na prazne hiške. Potem smo se sprehodili po ulici Ivana Tkalčića, kjer so res samo pivnice, en del ulice pa je namenjen samo pivnici Mali Medo. Če hočeš probat kakšno posebno njihovo pivo, je to pravi kraj zate.

Kasneje smo se sprehodili do parka Zrinjevac in moj komentar je bil samo vauuuu. Vsako drevo je ovito v lučke, spodaj pa se nahaja prava mala božična vasica z raznorazno ponudbo izdelkov in seveda kuhanim vinom, na sredini tega parka pa imajo tudi paviljon, za malo glasbene spremljave. 😊


Zadnja postaja je bil trg bana Josipa Jelačića, ki je ogromen in poln stojnic z hrano in z izdelki, na sredini pa imajo tudi oder, kjer se skozi nekaj dogaja. Mi smo ujeli mlade folkloriste med nastopom in bili so zelo prisrčni. Prav fajn mi je gledat te tuje noše in plese, saj je zanimivo videt tujo kulturo. Mi smo si seveda po dolgem pohodu preko centra Zagreba privoščili malico, nekateri so imeli hotdoge, drugi pa palačinke in vaflje. Za tem smo se počasi začeli vračati proti avtu, saj smo prehodili vsega skupaj okoli 8 km. Kar dosti ne? 😀 Nujno se ti splača it na galerijo Klovićevi dvori in do parka Zrinjevac, verjemi, ne bo ti žal.

Meni je bil ta mini izletek super odklop od vsakdana polnega skrbi. Ti pa priporočam, da če si mogoče bližje Zagrebu in imaš to možnost, idi čez teden, saj je bila res gromozanska gužva. Če verjameš ali ne si se čez določene dele komaj prebijal, na hrano pa čakal od 15 minut na stojnicah do nekje ene ure v pivnicah in lokalih. Zaradi te gužve nimaš tudi niti toliko dostopa do vse ponudbe, ki se nahaja na teh stojnicah, saj dobesedno ne moreš do njih. Tako da naslednjič, če bi šla, bi šla sigurno čez teden.

Mimogrede sem si lahko tudi ogledala nekaj možnosti glede obiska shopping centra, saj mi je Zagreb res blizu. Po mojem mnenju se splača pogledat malo bolj podrobno ta center na Cvjetnem trgu, ker sem zasledila kar nekaj zanimivih trgovin, prav tako pa tudi na poti do Zagreba najdeš Roses outlet, kjer imaš outlet point za vse dobre, znane in tudi drage firme. Je takoj ob avtocesti, tako da ne moreš niti malo zgrešiti.

Več slik pa lahko najdeš tudi na mojem Instagramu (link zgoraj desno, pod zavihkom naroči se).
Tako, današnji blog je malo zamujal, naslednjič pa se beremo spet v petek. Želim ti uspešen teden,
do takrat pa lepo se imej in veliko se smej,

Marina

Komentarji

Priljubljene objave