Lasna kozmetika Tecna - review

Hejla!

Imaš probleme s suhimi, razcepljenimi in poškodovanimi lasmi? Jaz imam s tem probleme že celo življenje. Posledično lasje zgledajo brez sijaja in volumna. Seveda sem že probala ogromno različnih produktov; eni so se odrezali bolje, drugi pa slabše. 

Zadnja dva tedna pa sem zelo zadovoljna z izgledom las. Našla sem dva produkta lasne kozmetike Tecna, ki na moje lase delujeta čudovito. Uporabljam šampon, ki je zmešan iz dveh linij (Integro Proteo in Integro Hidra) in balzam linije Integro Hidra.

Levo balzam in desno šampon.
Linija Integro Hidra je namenjena lasem, ki potrebujejo dodatno hidracijo. Lasje so gladki in svilnati. Šampon in balzam linije Hidro sta namenjena tudi barvanim lasem, ki so posledično zaradi barvanja suhi in poškodovani. Linija Integro Proteo pa vsebuje bistvene beljakovine za vzdrževanje in regeneracijo suhih ali poškodovanih las. Zato so lasje ponovno zdravi in živahni. Prav tako lahko tudi šampon in balzam linije Proteo uporabljaš, če imaš barvane lase. Po želji oz. potrebi lahko obe liniji uporabljaš kombinirano (npr. kot imam jaz kombinirano zgoraj).

Oba produkta sem do sedaj uporabila že trikrat. Po uporabi pa opažam, da so lasje bolj mehki in sijoči, razlika v volumnu pa je očitna (pri tem mislim predvsem volumen las ob samih koreninah). Kar pa je meni osebno najbolj všeč, je pa trajnost takega izgleda. Poskusila sem različne produkte, ampak pri večini le-teh rezultati trajajo le kak dan ali dva, kasneje pa so lasje spet suhi, brez leska in volumna. Pri teh dveh produktih pa sam rezultat v izgledu traja tudi do 5 dni. 

Sama si perem lase približno enkrat na teden, pred pranjem pa si naredim tudi masko za lase iz hladno stiskanega olivnega olja. Jaz uporabljam domače olivno olje, če pa le-tega nimaš, pa je tudi super, če ga kupiš v trgovini ali na kakšni spletni strani z naravno kozmetiko in olji. Možnosti za nabavo je ogromno. Lahko tudi mešaš olja v masko. Jaz sem poskusila kokosovo olje in olivno olje. Vendar se prej prepričaj, katero olje je primerno za tvoj tip las. V kombinaciji z nanosom maske pred pranjem glave sta ta dva omenjena produkta še bolj učinkovita.

Po treh pranjih sem porabila nekje 10 kapljic šampona in 3 pumpice balzama.
Še en nasvet: če želiš imeti izdelke Tecna dlje, jih pred pranjem glave mešaj z vodo. Sama dam za eno pranje glave 3 kapljice šampona in nekje 50 ml vode v lonček in rahlo zmešam s prsti. S tem si dvakrat lahko šamponiram lase. Balzama na koncu dam eno pumpico in počakam 5 minut. Če imaš daljše lase bo mogoče bolje, da količine produkta podvojiš.

Sama sem produkta dobila od gospe Vanesse Bensa, mi je pa zelo všeč, da se posveti stranki in njenim željam. Njeno Facebook stran lahko obiščeš tukaj ⇒ Vanessa frizerski salon, Instagram profil pa lahko najdeš pod @bensavanessa.

Šampon 250 ml, ki ga uporabljam jaz (Proteo:Hidra =1:1) stane 20 eur. Balzam Hidra 200 ml pa stane 24,50 eur. Če upoštevaš nasvet uporabe produktov, jih imaš kar nekaj časa. Plus teh izdelkov je tudi ogromna razlika izgleda las pred in po uporabi.

Če te zanima še kakšen nasvet glede mask za lase ali kakšnih drugih trikov, napiši v komentarje in ti takoj odgovorim.
Jutri sledi blog, ki ste ga izglasovali v anketi prejšnji teden (več ne povem, izveš jutri), do takrat pa

lepo se imej in veliko se smej,

Marina
Komentarji

Priljubljene objave