Ideja za kosilo med tednom; hitro, enostavno in zeloooo okusno

Hejla!

Veš tisti občutek, ko prideš domov po celotnem napornem dnevu, si lačen, ampak nimaš pojma kaj si naj skuhaš, zato da boš jedel čimprej in zdravo. Meni so to pogostokrat zgodi, čeprav imava nekako z Markom v naprej zmenjeno, kaj bova kuhala, da prišparava kar nekaj časa.
Včasih se mi pa zgodi obratno, imam čas in točno vem in imam ideje, kaj lahko skupaj spocam pa dobro izpade. Ponavadi je res tako, da ko se ti mudi, gre najbolj vse narobe ne? 😏😏

Včeraj sem skuhala noro dobro in zdravo kosilo, zato sem pol na koncu, ko sem ugotovila kako je ratalo, čisto slučajno sklenila, da pa more današnji blog biti o tem. Predvsem zato, ker sem obljubila tudi razne recepte, rada bi pa ti tudi dala kakšno idejo za tiste dni, ko absolutno ne spraviš nič pametnega skupaj.

Kaj rabiš?
- riž
- puranje stegno
- šampinjoni (lahko tudi druge gobice)
- mlada čebula
- korenček
- paradižnik
- maslo
- smetana za kuhanje (v mojem primeru brez laktoze)

Kaj sem naredila? Osnova kosila je bila omaka, riž in pa solata. Istočasno z kuhanjem riža sem naredila tudi omako, tako da sem prihranila čas in je vse skupaj bilo narejeno v pol ure. Skuhati riž tako znaš ne? Enostavno slediš navodilom na embalaži. Moja skrivnost je ta, da v vodo, kjer se kuha riž poleg soli dodam česen in malo kurkume.

Za omako sem prvo v ponvi raztopila maslo, popekla trakce puranjega stegna, dodala gobice, mlado čebulo in korenje. Kasneje ko se je vse popeklo, sem dodala malo vode, dodala kokošjo kocko za okus in pustila, da se še vse sestavine malo premešajo in prekuhajo. Čisto na koncu sem omaki dodala smetano za kuhanje brez laktoze in drobnjak.

Ko se je riž skuhal, sem ga dodala v omako in zraven naredila paradižnikovo solato. Tako pa smo na koncu recepta - nič težkega in kompliciranega ne? 😄😄 Ravno take recepte iščem in si jih zmišljujem med tednom, da so zdravi, hitri in enostavni, ker med tednom res ni dosti časa za kuharske podvige.

Pa še končen izgled tiiiik pred kosilom (nisem mela časa za kakšno posebno dekoracijo, ker je Marko skoraj že pojedel svojo porcijo pred slikanjem 😉😉😉).Tako, upam da sem ti olajšala vsaj en dan prihodnjega tedna. 😉😉 Nova objava bo spet v nedeljo. Do takrat mi sledi na Facebooku in Instagramu. Če boš sprobal/a ta moj nov recept, objavi sliko na Facebook ali Instagram z #mdogodivscine, da lahko hitro lajkam in komentiram izvedbo. 😊😊😊

Se beremo v nedeljo, do takrat pa

lepo se imej in veliko se smej,

Marina

Komentarji

Priljubljene objave